Voluntarul lunii martie : Mihaela Turcu

Mihaela este studentă la Solvay, la profilul de inginer în gestiune.

De obicei, se descurcă destul de bine în a-și “ocupa” timpul liber, prin urmare îi rămâne foarte puțin, dar este pasionată de fitness, nutriție și tot ce ține de o viață sănătoasă. De cȃte ori are ocazia, iese afară și face puțin sport.

Ea face parte din departamentul relațiilor de externe de aproximativ un an și jumătate și recent a fost numită directorul departamentului din care face parte.

Mihaela Turcu – Voluntarul lunii martie 2018

  • Ce sentimente iți provoacă faptul că ai fost aleasă voluntarul lunii ?  

Mă bucur enorm să mă aflu în această postură și mă motivează să muncesc și mai mult. Cea mai mare satisfacție o am în schimb, când reușesc să ajut studenți prin cadrul ligii, iar gratitudinea și bunăstarea acestora este cea mai mare recompensă.

  • Care sunt lucrurile care te motivează sa muncești și să te implici în organizație ?

Dintotdeauna ideea de voluntariat m-a atras. Îmi place foarte mult această organizație datorită faptului că pot lua parte la crearea unor legături destul de puternice între oameni din domenii diferite, cu moduri de viață și interese diferite, dar totuși similari în priorități și cu un scop comun. Principala motivație este prin urmare, echipa din care fac parte și despre care aș putea spune că este cea mai frumoasă și muncitoare echipă din care am avut ocazia să fac parte până acum.

  • Ce reprezintă LSRS pentru tine ?

Voluntariatul în cadrul ligii a ajuns să ocupe un loc destul de important în viața mea și a devenit un motor de dezvoltare personală pentru mine. Fiecare impediment pe care l-am întâmpinat, într-un an și jumătate de când mi-am început activitatea în cadrul ligii, m-a învățat să lucrez mai responsabil și eficient. În plus, la sfârșitul zilei, am satisfacția de a fi făcut ceva productiv și eficient pentru societatea din care fac parte.

  • Care sunt, după părerea ta, cele mai importante calități pentru a fi un voluntar bun ?

Cele mai importante calități ale unui voluntar sunt după părerea mea, în primul rând, dorința de implicare, adaptabilitatea fața de ceilalți și nu în ultimul rând empatia de care dai dovadă în a asculta și a înțelege cerințele și nevoile oamenilor cu care interacționezi și lucrezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *