Țara lui Magritte

Belgia, una dintre țările fondatoare ale Uniunii Europene, este situată în Europa de Vest. Vorbim de o țară mică, pe care o poți cu ușurință tăia în două cu trenul sau cu orice alt mijloc de transport în cam două ore. Se învecinează cu Olanda, Germania, Luxemburg, Franța și Marea Nordului.

Are 3 limbi oficiale : franceza, flamanda și germana, corespunzând fiecare unei regiuni anume. Bruxelles-ul e mixt – se vorbesc atât franceza cât și flamanda,  dar cu siguranță te poți descurca și cu engleza sau o altă limbă de circulație internațională.

Bruxelles

Belgia este o monarhie constituțională. Regele se numește Filip. În această țară găsești multe orașe pitorești care te îndeamnă să le vizitezi : capitala,  amintită mai sus, adăpostește numeroase muzee impresionante, magazine unde poți degusta cea mai bună ciocolată, cartofi prăjiți sau mici baruri unde poți încerca cea mai bună bere. Aici se găsește sediul Uniunii Europene iar atracțiile principale includ Grand Place, Atomium, Manneken Pis sau parcul Mini-Europa.

Densitatea locurilor frumoase din Belgia e mare: un alt oraș important este Brugge, împânzit de canale de apă și ziduri de cărămidă roșie ce conving turiștii să simtă misterul și delicatețea micului orășel medieval flamand. Nu trebuie sa ratezi nici Antwerp, al doilea cel mai mare port ca mărime din Europa sau Dinant, orășelul  situat pe malurile stâncoase ale râului Meuse, un colț mic de lume, cu un farmec aparte. Dacă vii în Belgia, trebuie neapărat să vezi Namur, Leuven, Liège, Gand sau Mons.

Belgia este așadar o țară ofertantă și deschisă atât turiștilor, cât și străinilor care au decis să se stabilească aici. Și să nu uităm…studenților. O multitudine de universități bine clasate la nivel mondial își deschid anual porțile către sute de mii de studenți veniți din toată lumea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *