Jurnalul unei aventuri: Global Team Building 2018 (Bruxelles)

Joi, 13 Septembrie

Ora 08:30

Dragă jurnalule,

Aventura începe cu venirea primilor invitați: Maria și Victor, așteptați de serviciul nostru special de transport compus din Daiana, Irina și Laura. Bucuroși și voioși pornesc spre mult-așteptata cafea și spre un mic dejun bine-meritat. Musafirii sunt lăsați să se odihnească după drumul lung și să se pregătească pentru cina cu “familia LSRS Belgia”.

Ora 18 (ar fi fost ora 17 daca nu întârzia Karina)

Sosește și al treilea muschetar, Teodor, de data aceasta întâmpinat de grațioasele Karina și Bianca, luând împreună calea hotelului Meininger, pentru ca mai apoi să se îndrepte cu toții spre ViaVia Café unde ne-am petrecut împreună prima seară făcând cunoștință. La șuetă ni s-a alăturat și Cristian, colegul nostru din China, care ne-a încântat cu povestiri din aventurile sale.

Voia bună plutea: să fi fost oare berea belgiană sau doar conversația interesantă? Cert este că atmosfera a fost destinsă, berea excelentă și compania plăcută!

Misiune îndeplinită pentru prima seară!

Vineri, 14 Septembrie

Ora 8:30

Suntem cu toții așteptați la Parlamentul European pentru vizita programată la ora 9. Mai somnoroși, mai întârziați, reușim să ne adunăm în sfârșit și să pornim la drum. S-a dovedit a fi foarte educativ și interesant tot ceea ce am descoperit la Parlamentarium, deși eram sceptici în privința orei atât de matinale.

Mândri de noi și de voința cu care ne-am trezit, ne adunăm cu toții în jurul mirosului îmbietor de cafea. Urmează ceva interactiv: vizita campusului Universității Libere din Bruxelles.

Ora 11:30

Pline de entuziasm, mândrele fete LSRS-iste (Daiana, Irina, Laura și Otilia) ne așteptau deja acolo. Începe turul. Daiana este în elementul ei, ne povestește despre multe și mărunte, despre părinții fondatori ai universității, dar și despre frățiile și bețiile studențești. Turul e gata. Oricât ar fi fost de cool, așteptam finalul, căci ne era deja foame! Iar pentru ca experiența “estudiantină” să fie completă, mâncăm împreună la cantina universității ca niște studenți silitori ce suntem. Sperăm că invitații noștri au prins puteri pentru că ziua se arată luuuungă și istovitoare.

Toată lumea știe că fiecare activitate se tratează, înainte de toate, cu o mare pauză. Și unde altundeva decât pe renumita peluză “de la K”, așa cum îi spun toți studenții. Din program nu au lipsit nici jocurile de teambuilding, pregătite cu drag de Otilia, care ne-au făcut să petrecem câteva ore bune, scăldați în razele soarelui.

Ora 17:30

După jocurile care ne-au pus la încercare capacitățile de muncă în echipă, dar și competitivitatea, pornim către centru, unde ne așteaptă Grand Place, Manneken Pis și bineînțeles, din nou, MÂNCAREA. Decizia este unanimă, toți așteaptă cu nerăbdare, la restaurantul românesc, să se înfrupte din mămăliguța, sarmalele și celelalte bucate de casă, asezonate, desigur, cu licoarea zeilor.

Seara se anunță promițătoare: colegii noștri ar mai sta la palavre așa că Daiana ne invită pe toți la ea acasă, unde timpul parcă stă în loc și nici nu ne dăm seama când ceasul bate de 12 ori. Politicoși, ne retragem, căci sâmbătă aventura continuă!

Sâmbătă, 15 Septembrie

Ora 8:45

Cu chiu, cu vai ne facem curaj și ne îmbarcăm în mașini. Pornim spre Veneția din Nord, așa cum este supranumit frumosul oraș Brugge. Proaspeți ca niște flori și însetați de cunoaștere, ni se alătură și colegii din LSRS Franța: Ana-Maria, Răzvan, Alexandru și Mara. Pornim în aventură, ghidați de Otilia și Roxana, care, ca niște gazde pricepute ne conduc pe străduțele înguste și pe lângă canalele șerpuite.

Ziua decurge conform planului, dar oboseala începe să își arate colții, așa că, la revenirea în Bruxelles, micii exploratori se îndreaptă înspre hotel, unde își trag sufletul și se pregătesc pentru Meet the Students.

Ora 18:00

Seara aceasta este una specială întrucât ne întâlnim cu studenții romani din Bruxelles, un obicei pe care îl repetăm în fiecare lună și care ne lasă mereu cu inima ușoară. Trupa trebuie sa apară din clipă în clipă. Gazdele noastre, Cristina și Mihaela, sunt deja instalate și așteaptă nerăbdătoare. Decorul de poveste, mireasma de septembrie și vinul dulce sparg gheața și ne determină să vorbim despre ideile, aspirațiile și viziunile fiecăruia, legăm prietenii și plănuim noi aventuri împreună! Și pentru că un lucru frumos atrage după sine altele și mai frumoase, tot în această seară de septembrie o sărbătorim pe Cristina, coordonatoarea filialei Belgia. DOUBLE-FRIGGIN-PARTY-GUYSSSS!

Ora 00:40

Cum numai după miezul nopții, magia se întâmplă, decidem că este nevoie de mai mult dinamism și, bineînțeles, de dans! Iar pentru că, locul stabilit nu este pregătit să primească 25 de persoane, așa că trecem la planul B, cu alte cuvinte: TOATĂ LUMEA, FIȚI SPONTANI! Obosiți de colindat, ne oprim într-un local cu specific latino, unde rămânem până dimineață pe ritmuri sud-americane.

Duminică, 16 Septembrie

Ora 11:00

E timpul pentru check-out. Deja? Nu suntem încă pregătiți de despărțire, așa că mergem să luăm masa împreună, urmând ca ulterior să ii conducem pe fiecare spre gară.

Ce zile pline, ce de amintiri! Cu fiecare întâlnire suntem tot mai uniți, tot mai dornici de a iniția noi aventuri și de a descoperi noi orizonturi! Vă mulțumim tuturor pentru ineditele momente petrecute împreună și așteptăm cu nerăbdare să ne revedem curând!

Yours,

LSRS Belgia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *