Voluntarul lunii Octombrie: Ana Negoescu

O veterană a echipei LSRS, Ana și-a îndeplinit cu succes toate atribuțiile din departamentul de Relații Externe din care a facut parte timp de aproape 2 ani. Recent, a simțit că o mutare către departamentul de Relații Interne ar ajuta-o să-și gasească locul mai bine în Ligă, iar noua poziție i se potrivește mânușă. Organizarea unui teambuilding a fost prima ei misiune în noul departament, iar eforturile depuse și succesul activității i-au adus binemeritatul titlu de Voluntarul Lunii.
Vă invităm să citiți interviul acordat de Ana pentru a o cunoaște mai bine:
1. Cum ai ajuns să studiezi în Belgia și cum te-ai acomodat aici?
M-am mutat împreună cu familia în 2010. În timpul ultimilor doi ani de liceu mi-am descoperit pasiunea pentru economie și, din dorința de a îmi aprofunda cunoștințele în acest domeniu, am ales să studiez la Solvay Brussels School of Economics and Management.
În ceea ce privește acomodarea mea aici, și după atâția ani, încă mă mai simt ca un “Englishman în New York”.
Nu este ușor să te trezești într-o zi, într-un loc în care nimic nu îți este familiar. Multiculturalismul Belgiei, oricât de atractiv ar fi, nu este o pastilă ușor de înghițit.
Pentru mine, România va fi mereu “acasă”!
2. Ce anume te-a atras atât de mult la Ligă încât ai decis să faci parte din ea?
Când am făcut eu „cunoștință” cu Liga, aceasta se afla la noi începuturi, Cristina o preluase recent și era în căutare de noi membri.
Decizia de a face parte din Ligă a pornit din dorința de a cunoaște oameni noi, oameni cu care să împărtășesc nostalgia “casei” dar și frumoasa experiență a voluntariatului. Un alt factor de decizie important a fost și convingerea că va fi o provocare frumoasă care mă va împinge spre ieșirea din zona de confort.
3. Ce apreciezi cel mai mult la echipa de voluntari din LSRS Belgia?
Lucrul pe care îl apreciez cel mai mult la echipa LSRS Belgia este ușurința cu care integrează nou-veniții în familia noastră, fie ei voluntari noi sau participanți la evenimente.
De asemenea, consider că este demn de menționat faptul că la noi există unitate în diversitate. Oricat de diferiți am fi, reușim să ne completăm, să fim creativi și să ne mobilizăm atunci când avem de dus un proiect la bun sfârșit. Fără creativitate nu există soluţii la probleme, iar noi din fericire, avem parte de ea din plin!
4. Crezi că implicarea în această organizație te va ajuta pe viitor, în viața profesională (sau chiar și personală)? În ce fel?
Cu siguranță! Acest proiect mi-a permis să mă dezvolt atât pe plan personal cât și profesional.
În primul rând, voluntariatul este o activitate frumoasă, îți lărgește orizonturile, te îmbogățește ca persoană, dar te și îndeamnă să înveți mereu ceva nou – să organizezi un teambuilding, de pildă.
Însă, ce este cel mai important de subliniat este faptul că am învățat importanța muncii în echipă. Să faci parte dintr-o echipă nu este mereu ușor, iar a fi team player este o calitate imperativă pe piața muncii actuale.
Sunt mai mult decât sigură că experiența mea ca voluntar în cadrul Ligii mă va ajuta pe viitor, în calitate de om dar și de profesionist.
5. S-a schimbat într-un fel, viziunea și părerea ta despre Ligă de când faci parte din ea, văzând-o acum nu doar din exterior, ci și din interior?
Pentru mine, Liga era o entitate abstractă, nu știam ce reprezintă până să fac parte din ea. Nu reușesc să fac o comparație între “înainte” și “după”, dar părerea mea este că ne-am maturizat și am crescut simultan, noi – voluntarii, dar și Liga. Filiala noastră a evoluat mult în ultimii doi ani, numărul nostru s-a triplat, iar numărul proiectelor noastre a urmat aceeași tendință ascendentă.
Este un proiect frumos, pe care îl recomand cu drag oricărui student român motivat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *