Brugges : un mic ghid de vizită!

  1. Acasă
  2. Belgia
  3. Brugges : un mic ghid de vizită!
Brugges

Brugges : un mic ghid de vizită!

Dacă în articolul precedent ți-am prezentat centrul vechi din Bruxelles, în acest articol îți voi arăta câteva chestii drăguțe de vizitat în centrul vechi din Brugges.

Grote Markt

Ca și în Bruxelles, Brugges are propriul « Grande Place » însa fiind situat în zona Flamandă, îi vom spune « Grote Markt ». Acolo vei putea observa clădiri de culori diferite cu o arhitecură deosebită care au la baza lor terase și restaurante. Îți recomand să te opreșți pentru a degusta o bere locală. Cu cât mai tare cu atât mai bună. În acest timp este foarte probabil ca tu să reșarci unele clădiri.

Beffroi de Brugges

Prima care îmi vine în minte este “Beffroi de Brugges”. Acesta a intrat din 1999 în partimoniul mondial al UNESCO. Acest turn înalt de aproximativ 83 de metri este situat în partea sudică a pieței. Cei mai sportivi dintre voi își pot încerca talentul să urce cele 366 de trepte pâna în vârful lui. Chiar dacă pare greu la prima vedere, merită pentru priveliște. Dacă ai locuit la etajul 15 dintr-un bloc fără lift va fi floare la ureche!

Palais Provincial

Pe partea opusă a pieței vei putea remarca o altă clădire impresionantă: Palatul Provincial din Brugges. Este o clădire foarte importantă pentru Flandra Occidentală, provincia căreia Brugges îi este municiupiu. Acolo se țineau consiliile provinciale pâna în 1999. Actualmente clădirea este într-un plin proces de renovare pentru ca în viitor să poată găzdui din nou guvernul provincial. Odată cu finalizarea lucrărilor, aceasta va fi de asemenea deschisă publicului.

Maison Bouchoutte

Pe partea de vest vei putea remarca o clădire care n-ar fi din același film: Maison Bouchoutte. Se deosebește prin aspectul geometric în comparație cu restul clădirilor. În plus, se spune că Maison Bouchoute ar fi cea mai veche casă din « Grote Markt ». O altă particularitate a ei este acel mic glob din cupru situat pe acoperiș. Dacă acum este aproape inutil, pe timpuri acel glob le permitea locuitorilor din Brugges să afle ora exactă. Cum? Când umbra emisă de glob se intersecta perfect cu o serie de cuie bătute pe solul pieței din Brugges, însemna că este fix ora 12.

Mica Veneție a nordului

Nu degeaba Brugges este supranumită Mică Veneție. Orașul este plin de canale interconectate. Dacă ai parte de o zi însorită, îți recomand o plimbare cu barca. De fapt ți-o recomand oricum ar fi timpul pentru că vei avea parte de multe priveliști absolut superbe. Va trebui însă să scoți geacă de iarnă de la naftalină; curentul din Belgia îți întră pâna în măduva oaselor.

Îți las aici un link cu locurile de îmbarcare, orele vizitelor și prețurile plimbării. Atenție ! Nu se fac rezervări în avans, biletele se cumpără pe loc.

Brugges este IMENS!

Deși ți-am prezentat o parte din Brugges, aceasta este foarte mică. Mai sunt o mulțime de locuri și clădiri de vizitat. Una dintre ele este « Eglise de Notre-Dame» unde atracția principală este Madonna lui Michelangelo. Poți, de asemenea, vizita Historium sau muzeul cartofului prăjit, singurul muzeu din lume dedicat cartofului! În primul vei avea parte de un ghid audio pentru a afla mai multe despre istoria orașului din secolul al XV-lea încoace. În al doilea ți se va explica istoria întreagă a cartofului, cum a ajuns în Belgia iar la final, vei putea să gusti cartofii prăjiți pregățiți pe loc.

Dacă muzeele și vizitele în interior nu te atrag foarte tare și preferi pur și simplu o vizită în aer liber, am un singur sfat pentru tine: să te pierzi în acest oraș minunat! Poți face apel la LSRS Belgia, suntem nerăbdători să fim ghidul tău particular.

Articolul anterior
Grande Place – Bruxelles
Articolul următor
Namur : Citadela si Centrul Vechi

Articole similare

Niciun rezultat găsit.

Meniu