Namur : Citadela si Centrul Vechi

  1. Acasă
  2. Belgia
  3. Namur : Citadela si Centrul Vechi
Namur - Searching For Utopia

Namur : Citadela si Centrul Vechi

Am vorbit despre Bruxelles. Am vorbit despre Brugges. A venit timpul ca LSRS să îți vobească despre câteva atracții turistice din Namur, unul dintre cele mai bogate orașe din Walonia din punct de vedere istoric.

Citadelle de Namur

Să treci prin Namur fără a vizita Citadela este ca și cum ai trece prin Paris fără a te opri la turnul Eiffel. Contruită în Evul Mediu, citadela din Namur a fost un punct strategic al orașului și al Europei. Aceasta a fost amplasată pe un deal la incrucișarea dintre două mari cursuri de apă din Belgia, Sambre și Meuse, pentru a supraveghea pasajul.

Citadela este compusă din patru părți diferite: Chateau des Comptes (locuința conților de odinioară), La Médiane, L’Esplanade și Terra Nova. Cea din urma a fost pe vremuri o cazernă care acum este “Centre du Visiteur”. Acolo vei putea participa la un show dinamic unde ți se vor explica cei 2000 de ani de isotrie a orașului și a citadelei. De asemenea, îți sunt propuse vizite ghidate. Îți las un link aici pentru mai multe informații.

Nu departe de situl citadelei o să îți atragă atenția “Searching For Utopia”. Aceasta este o statuie din bronz  în formă de broască imensă călărită de propriul său autor, Jean Fabre. Pregatește-ți camera foto, fiind în înălțime panorama este superbră de acolo!

Centrul Vechi

În centrul vechi din Namur poți regăsi Place d’Armes, o mică piață unde se țineau execuțiile din primul război mondial. Te mai poți plimba pe Rue de l’Ange, o stradă comercială. În capătul ei vei regăsi o sculptură, la Pompe de l’Ange. În centrul vechi mai poți vizita Beffroi de Namur, Teatrul orașului, Parlamentul Waloniei și diferite muzee. Pentru a îți ușura vizita și pentru a te însoți în timpul ei, Namur îți propune un ghid audio gratuit prin intermediul aplicației izi.Travel. Vei observa că aplicația îți propune două ghiduri diferite: unul pentru pietoni, iar al doilea pentru bicicliști. Pentru a face turul întregului centru vechi vei avea nevoie de aproximativ două ore.

Prin Namur poți de asemenea urmări traseul lui Isaac Cordal, un street artist celebru care a cucerit deja orașe precum Londra, Paris, Berlin sau Barcelona. În diferitele puncte de pe această hartă vei descoperi sculpturi în miniatură prin care artistul incearcă să denunțe societatea de consum, absurditatea existenței noastre și inegalitățile sociale.

Pe langa cele enumerate, îți mai recomand să faci un tur cu Rickshaw. Ce este Rickshaw? Un fel de bicicletă acoperită în care ghidul pedalează și îti povestește despre oraș în timp ce tu stai în spate și admiri priveliștea.

Pentru alte evenimente diverse organizate în Namur, îți las un link aici. Îl vei putea consulta când dorești. Have fun!

Articolul anterior
Brugges : un mic ghid de vizită!

Articole similare

Niciun rezultat găsit.

Meniu