O zi din viața unei studente la științe politice și comunicare

  1. Acasă
  2. Belgia
  3. O zi din viața unei studente la științe politice și comunicare

O zi din viața unei studente la științe politice și comunicare

Numele meu este Jennifer și sunt studentă în anul trei la facultățile de științe politice și comunicare. Bine ați venit în culisele din spatele unei zile în calitate de student la aceste două facultăți! Poate sunteți curioși să vedeți în amănunt cum se desfășoară lucrurile, mai ales în perioada aceasta neobișnuită, unde amfiteatrele și sălile de facultate s-au transformat în dormitor, sufragerie sau oricare altă cameră din casă, în care conexiunea la wifi este bună. În acest context, putem chiar să spunem că nu este ușor să ne menținem productivitatea la cote maxime în fiecare zi, ceea ce este normal. Însă, obiectivul este să vă faceți o idee și poate chiar să descoperiți ceva nou despre aceste două facultăți așa că va fi o zi cât de cât productivă, sper eu. Deci, ce ziceți? Sunteți pregătiți pentru o vizită ghidată?

Trezitul de dimineață

Primul curs din această zi începe la 08h30. Totuși, stați liniștiți, nu toate zilele încep așa devreme, așa că în cazul în care vreți să treceți peste ora limită care vă permite un număr de ore de somn suficient, ar fi totuși mai bine să alegeți o altă zi a săptămânii pentru a nu trage de voi prea rău dimineața (sfat amical de la o persoană trecută prin această experiență).

În cazul de față, acest prim curs al zilei este unul foarte interesant, acest fapt făcând ca oboseala de dimineață să se evapore destul de repede. Cursul se intitulează « Relations interculturelles et migrations » (Relații interculturale și migrații) și abordează diferite aspecte legate de istoria contemporană a migrațiilor internaționale în Europa. Cursul se desfășoară online în această perioadă și durează două ore până la 10h30.

Timp liber între ore și proiectele de grup

După acest prim curs, urmează o perioadă de câteva ore bune până la următorul. Asta nu înseamnă că nu am nimic de făcut, chiar dacă tentația este mare. Având în vedere că nu vreau să mă încarc cu multe proiecte pe ultima sută de metri, ar trebui să utilizez timpul acesta pentru a avansa la ele. Deci, până la următorul curs, am timp să-mi direcționez atenția spre diferite proiecte pentru facultate sau personale. Așa că în ziua aceasta aveam programată o ședința online cu grupul meu de lucru pentru un proiect legat de inegalitățile sociale și am putut lucra timp de două ore pe acest subiect.

În funcție de zi, de necesități sau deadline-uri, modul de utilizare a acestui timp poate varia. De exemplu, în unele zile, îl pot folosi pentru a scrie un articol pentru blogul LSRS Belgia sau pentru a citi materiale necesare pentru unele cursuri.

Cursurile de după-amiază

Trecem peste prânz și peste eventuala ieșire în curte sau într-un loc aproape de casă pentru a-mi dezmorți puțin corpul și ajungem la cursul « Images, films et société » (Imagini, filme și societate). Acest curs îmbină diferite informații care țin de istorie, comunicare, artă, politică, etc și te învață multe lucruri interesante, printre care și să faci critica unor imagini, caricaturi sau extrase din filme.

Oboseala începe să se facă resimțită dar ziua nu s-a terminat! Mai rămâne un curs care face parte din programa de științe politice și anume « Politique comparée » (Politică comparată). Pentru cei atrași de domeniul științelor politice, acest curs este foarte util și oferă numeroase cunoștințe legate de sistemele politice din lume.

Finalul zilei

Ușor, ușor, am ajuns și la finalul zilei. Uneori, poate fi obositor, iar alteori poți fi atât de încântat de ceea ce ai învățat și poate chiar plin de energie pentru a continua să studiezi, să-ți pui notițele de peste zi în ordine sau să citești articolele sau textele propuse de profesor. Personal, am avut parte de ambele stări, oboseala și entuziasmul, iar acestea sunt perfect normale. Uneori, trebuie să primim repausul cu brațele deschise, iar alteori să ne ambiționăm pentru a duce lucrul la final. Echilibrul este important!

Așa că vizita a luat sfârșit și sper că v-a plăcut să trageți puțin cu ochiul pentru a afla mai multe lucruri despre viața la facultate!

Articolul anterior
Dragobete versus Baba Dochia : who’s going to win?
Articolul următor
Micro-obiceiul : secretul schimbării?

Articole similare

Niciun rezultat găsit.

Meniu