Cum să te pregăteşti de blocus în perioada sărbătorilor?

  1. Acasă
  2. Belgia
  3. Cum să te pregăteşti de blocus în perioada sărbătorilor?

Cum să te pregăteşti de blocus în perioada sărbătorilor?

 

Cum să nu abordăm acest subiect care este una din particularitățile vieții de student în Belgia, și anume blocusul? Da, ai citit bine, este vorba de acea perioadă din an când suntem cel mai mult cu nasul în cărți, uneori până în toiul nopții. Pentru unii dintre noi, deja a început, iar pentru cei norocoși nu mai este decât o chestiune de câteva zile. Din nefericire, acest timp de studiu are loc în perioada sărbătorilor de sfârșit de an, ceea ce contribuie în a mai adauga încă puțină dificultate în toată această treabă. De parcă n-ar fi de ajuns, nu-i așa ? Cunoaștem cu toții acest sentiment ce ne învăluie : vrem să profităm de sărbători dar nu vrem nici să ne trezim cu temutele restanțe. O adevărată dilemă !

Ei bine, noi ne-am gândit să facem o listă cu « tips and tricks » care ne-au ajutat până acum să gestionăm această perioadă stresantă, acele sfaturi care sperăm noi, să-ți fie de folos și ție.

Cuvântul cheie : organizarea

Pentru a nu fi luat prin surprindere de cantitatea materiei, cel mai bine este să întocmești un planning. Îl poți face la începutul perioadei de blocus ținând cont de câte materii ai, cât timp consideri că îți trebuie pentru fiecare și de cât timp ai la dispoziție pentru toate acestea. Dar fii realist ! Nu poți învața în continuu…

Amenajarea spatiului de lucru

Pentru a te simți confortabil şi a obține concentrarea de care ai nevoie pentru studiu, un spațiu bine organizat poate fi una din etapele indispensabile. Aşa că o curățenie înainte de blocus nu strică. Poți, de asemenea, să organizezi toate cursurile aranjându-le într-un loc pentru a le putea găsi imediat fără să trebuiască să le cauți peste tot. Adună-ți lucrurile de care ai nevoie cum ar fi pixuri, creioane şi miticele « fluos » sau altfel spus markere fluorescente. Asigură-te că biroul nu este încărcat cu lucruri inutile şi că ai destul spațiu. Pentru cei mai inspirați, crearea unui moodboard poate fi un lucru drăguț iar acesta îți poate oferi un boost atunci când descurajarea îşi face intrarea. Lipeşte sau imprimă poze, citate sau orice te face să te gândeşti la ceva frumos şi îți dă energie.

Împărțirea perioadelor de studiu

Aici intervine determinarea obiectivelor. Decide ce şi cât timp poți să înveți eficient înainte să-ți pierzi concentrarea. Există mai multe posibilități aici. Unele persoane îşi împart timpul în perioade de 30 de minute, altele în perioade de o ora, etc. Găseşte opțiunea cea mai bună pentru tine şi pune-te la treabă ! Asta presupune ca telefonul să fie dat pe silențios sau să fie în altă încăpere pentru a nu te deconcentra prin diferitele notificări. După ce ai invățat în perioada decisă de tine, poți lua mici pauze pentru a face altceva. Acum ai putea eventual petrece puțin timp pe telefon, dar nu uita de asemenea să te mişti puțin, să iei aer sau să vorbeşti cu cineva.

Obiceiuri pentru păstrarea sănătații într-o stare perfectă

« Mens sana in corpore sano” este de actualitate şi în perioada asta. Chiar dacă învățatul este important în această perioadă, sănătatea este mereu o prioritate. Aşa că nu trebuie să o neglijăm nici acum. Somnul suficient, mâncarea sănătoasă şi sportul nu sunt decât câteva lucruri care ar trebui respecate pentru a avea cât mai multe şanse de a te simți bine şi a avea energia necesară pentru a-ți începe ziua de studiu cu dreptul. Nu uita, de asemenea, să te hidratezi, corpul tău are nevoie şi de apă.

Relaxare şi timp pentru tine

Studiul este necesar pentru a trece cu brio toate examenele, dar ai nevoie şi de timp de relaxare. Aşa că după o zi intensă petrecută invățând, poți să-ți iei timp şi pentru tine odihnindu-te prin diferite modalități : poți găti ceva gustos, poți viziona un film de Crăciun (that’s the season) sau un film de comedie alături de faimoasa ciocolată caldă. Deci, fă ceea ce-ți permite să-ți reîncarci bateriile.

Spre final vrem să-ți reamintim că totul va fi bine ! Anii de studenție sunt frumoşi şi mai târziu ne vom aminti cu drag chiar şi de aceste perioade mai puțin atractive acum. Nu ne mai rămâne decât să urăm fiecăruia un studiu productiv pentru a obține numai reuşite ! Mult succes !

Articolul anterior
Ziua de 25 Noiembrie – Surorile Mirabal
Articolul următor
Eșec sau succes ? Sau cum să ieși învingător chiar dacă rezultatele nu sunt conform așteptărilor tale…

Articole similare

Niciun rezultat găsit.

Meniu